Om Bush Candy

Vi kryddar och lufttorkar köttet på traditionellt sydafrikanskt vis men med 100% svenska råvaror. Köttet kallas för Biltong och den torkade korven heter Droewors (Afrikaans för torr korv)

Köttet är väldigt proteinrikt (53 %) och kalorisnålt. Det passar för alla tillfällen så som efter ett gympass, på fjällvandringen eller bara som snacks framför tv-n.

En hobby som växte till ett företag!

Bush Candy AB är ett nystartat företag i Enköping som specialiserat sig på lufttorkade köttprodukter av närproducerat nötkött. Vi kryddar och lufttorkar köttet på traditionellt sydafrikanskt vis men med 100% svenska råvaror. Köttet kallas för Biltong och den torkade korven heter Droewors (Afrikaans för torr korv).

Köttet är väldigt proteinrikt (53 %) och kalorisnålt. Det passar för alla tillfällen så som efter ett gympass, på fjällvandringen eller bara som snacks framför tv-n.

Vår ambition är att kunna erbjuda så rena produkter som möjligt.

Vi är ett gift par och bor i Enköping med våra tre barn. Vi driver Bush Candy vid sidan av våra heltidsanställningar.

Elin Lilja

Min kärlek för biltong tog form så fort jag landade i södra Afrika i min ungdom. Jag hade aldrig smakat något godare och produkten fastnade hos mig. Jag flyttade tillbaka till Sverige och livet och familjen tog form. Men jag såg alltid till att återkomma till Sydafrika och få min dos av biltong och chilli bites.
Jag har inte hittat något liknande i Sverige och började fundera på att helt enkelt göra det själv. Det har tagit många års trial and error för att få till den rätta smaken och konsistensen. Tills en sommardag år 2020 när vi med rätt kött och rätt förutsättningar lyckades. Smakerna tog oss tillbaka till Afrika.

Nästa steg var självklart. Vi ville så gärna att andra ska få ta del av det goda och vi bestämde oss för att våga satsa för att få ut produkterna till er. Våra viktiga kunder!

Låt er väl smaka!

Thomas Lilja

En friluftsälskande aktiv person som gärna sportar, jagar eller bara njuter av livet med familjen.
Jag har rökt och grillat kött under många år för att ha på sjön, i skogen eller framför TV:n så steget var inte långt att ta sig an utmaningen att torka kött. Det visade sig svårare än jag först trodde.

Många kilo kött har fått gå åt för att komma fram till rätt temperatur, rätt hastighet på fläkten och rätt luftfuktighet. För att inte tala om rätt kryddblandning som är riktigt svår i sig.

Jag värdesätter och har som grund att produkterna som ska ätas ska vara så rena och närproducerade som möjligt.

Det hållbara miljötänkandet är en röd tråd genom hela företaget.

Kontakta Bush Candy

 

Bush Candy AB (publ)
Organisationsnummer : 559272-0519
www.bushcandy.com
Södra Mariedalsvägen 6
74948 Enköping
info@bushcandy.com